DAEL Elektra en Van Dijk & Korteland samen verder

Maasdijk/De Lier – 13 januari 2022

DAEL Elektra en Van Dijk & Korteland slaan de handen ineen en gaan samen verder. Een strategische stap richting de toekomst, zo laten de directies van beide bedrijven weten. De fusie wordt op 1 april 2022 geformaliseerd. Het personeel is op 12 januari geïnformeerd en per 13 januari zijn ook de zakenrelaties op de hoogte gebracht. De twee bedrijven gaan samen verder onder de naam DAEL Installatiegroep.

Beide bedrijven zijn gevestigde namen in het Westland en omgeving. De partijen werken al een aantal jaren regelmatig samen aan technische projecten in de utiliteit. Eind 2021 raakten de directies met elkaar in gesprek over een nauwere samenwerking. Al snel kwamen zij tot een overeenkomst om de krachten te bundelen en als één organisatie verder te gaan: DAEL Installatiegroep.

Met de samenvoeging willen de bedrijven een belangrijke slag maken: in schaalgrootte, kennis en kwaliteit, dienstverlening en toekomstmogelijkheden. De directies benadrukken de toegevoegde waarde voor opdrachtgevers, maar ook voor het personeel, met toenemende doorgroeimogelijkheden binnen de groeiende organisatie. 

DAEL Elektra is 21 jaar geleden opgericht door Klaas en André van der Hout. In ruim twee decennia is DAEL Elektra uitgegroeid tot een speler van formaat op het gebied van e-installaties. Aanleg en onderhoud van complete elektrotechnische installaties in de utiliteitsbouw is hun handelsmerk. Ook aanleg en onderhoud van de databekabeling, het wifinetwerk, toegangs- en beveiligingssystemen zijn onderdeel van de dienstverlening.

Van Dijk & Korteland is 20 jaar geleden opgericht door Gert van Dijk. Enkele jaren later trad compagnon Barry Korteland toe tot het bedrijf in De Lier. Van Dijk & Korteland is specialist in het installeren en onderhouden van klimaatinstallaties. Zowel grootschalige projecten als kleinschalige specialistische opdrachten voor particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen .

Oprichter Gert van Dijk is verheugd en ziet de samenwerking als een kans om verder te groeien. Als organisatie, maar ook in de kwaliteit van de dienstverlening. “Kwaliteit staat bij ons allebei op nummer één. Door onze krachten te bundelen, hebben we meer kennis en mankracht om die kwaliteit verder te optimaliseren en te waarborgen richting de toekomst.” Ook de gebroeders Van der Hout zijn enthousiast. André van der Hout benadrukt de ruimte die ontstaat voor ontwikkeling en innovatie. En dat begint bij een nieuwe huisvesting in een modern pand op Honderdland, dat naar schatting medio volgend jaar wordt opgeleverd. “Een werkplek die prikkelt en stimuleert om samen nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.”

Het nieuwe bedrijf wordt onderdeel van de DAEL Groep, dat sinds ruim twee jaar onder leiding staat van algemeen directeur Jeroen van Leeuwen. Ook hij ziet volop mogelijkheden, vooral in de ontwikkeling van duurzame oplossingen: “Met DAEL Installatiegroep ontstaat een technisch dienstverlener met diepe technische kennis en een brede dienstverlening. Daarmee kunnen we goed inspelen op de uitdagingen in de markt. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie, die vraagt om duurzame totaaloplossingen in meet- en regeltechniek.”

De nieuwe onderneming zal onder leiding komen te staan van Barry Korteland. Ook hij is blij met het brede pallet aan installaties dat de onderneming zal gaan leveren. “We zetten een mooie stap naar een nóg mooiere toekomst. Voor onze klanten, maar ook zeker voor onze medewerkers. En juist daardoor is er alle ruimte voor groei. We hebben er zin in!”

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht . Neem gerust contact op met Gert of Barry.


 

Voor Stadsherstel Den Haag verzorgen wij in opdracht van Bouwactief de werktuigkundige installaties voor drie appartementen welke momenteel gerealiseerd worden. Hierbij verzorgen wij de ventilatie installatie en de lucht warmtepompinstallatie voor de drie appartementen.

Voor wie een beetje bekend is in Den Haag / Scheveningen, zal dit karakteristieke pand een bekende aanblik zijn. 

In dit pand waren in het verleden de brandweer en politie gevestigd.

 


Vanwege ons 20-jarig bestaan hebben wij vandaag al ons personeel getrakteerd op een Big Green Egg. Wij wensen iedereen heel veel bbq plezier deze zomer!

#bbq #jubileumjaar #dankbaar #fijnecollegas #feestelijk #biggreenegg #delier #westland #vdenk#laatdezomermaarkomen!

 


 

Van Dijk & Korteland heeft een nieuw certificaat behaald, te weten het BRL 6000-21 certificaat. 

 

Van Dijk & Korteland is onlangs succesvol geauditeerd voor de nieuwe BRL 6000-21 richtlijn. Met deze certificering is Van Dijk & Korteland Klimaatinstallaties bevoegd voor het ontwerpen en installeren van energiecentrales van bodem energiesystemen en het beheren van bodemenergiesystemen t.b.v. de woningbouw en utiliteitsgebouwen. Deze kennis en ervaring is dus nu ook geborgd binnen Van Dijk & Korteland.

 

Certificaat BRL 6000-21 Klik hier om het cerficaat te bekijken